Menü  

Murcia és Alicante


Costa Blanca és La Manga

Murcia

Andalúzia, Valencia, Kasztília-La Mancha és a földközi tenger által határolt terület, melynek székhelye, azonos módon Murcia város.

Ez a tartomány még nem annyira felkapott a magyar turisták körében, pedig itt igazán érdekes és csak itt látható természeti és építészeti értékeket találhatunk.

Amit biztosan nem szabad kihagyni az La Manga(az ujj), Cartagena és a főváros, Murcia.

 

Alicante

Alicante, vagy ahogyan a Katalánok nevezik Alacant 2005-ben még teljesen ismeretlen területnek számított számomra és a térkép alapján vonzónak tűnő fekvése szolgáltatta az okot arra, hogy bevállaljam a Murcia és Alicante közötti közel két órás buszos utat.

Itt találkoztam az eddigi utazásaim legpazarabb tengerparti sétányával ami az Explanada de Espana volt. A szinte egymásbaérő pálmafasor és a mediterrán hangulatú kövezet 550 métere ugyan nem mondható a leghosszabb sétánynak viszont hangulatában mindenképpen vetekszik a déli partszakasz nagyvárosaival.

Sok Alicantéról szóló leírás is megemlíti a Castillo San Fernando-t a 18. században épített katonai erődöt ami a parttól ugyan gyalog messze található, viszont kihagyhatatlan, ha a Dr.Gadea - Federico Soto - General Mava sugárúton közelítjük meg.

 

 

 

ALBUM

La Manga

A véletlennek köszönhető az utam erre az igazán érdekes fészigetre. 2005 nyarán Benidorm lett volna az úti cél de az utazási iroda, valószínüleg túlfoglalás miatt, egy drágább szállást(a Cartagena melletti La Manga) vagy az útra befizetett díj visszautalását ajánlotta fel. Hamar döntöttem és az utazást választottam.

Érdekes természeti jelenséggel találkozhatunk itt. Egy 22km hosszan elnyúló vékony földnyelv amely egyes helyeken mindössze csak 100 méter széles, körbeölel egy 170 km2 területü, részben nyitott, melegvizü sós belső tengert.

A La Manga Mar Menor Spanyolország legnagyobb lagúnája.

 

 

La Manga La Manga La Manga La Manga La Manga La Manga La Manga La Manga Cartagena Cartagena Cartagena Cartagena Cartagena Murcia Murcia Murcia Murcia Alicante Alicante Alicante Alicante Alicante Alicante Alicante

 

 

Cartagena

Cabo de Palos-tól (La Manga kapuja) 30 km-re található az i.e 230-ban alapított Cartagena.

A város rengeteg krisztus elötti emléket őriz így kihagyhatatlan célpont volt számunkra is, de fontos haditengerészeti bázisként is szolgált a polgárháború idején.

Különleges és egyedülálló látványosság volt 2005-ben a kikötőben kiállított Isaac Peral által tervezett tengeralattjáró, amit aztán 2013-ban átszállítottak az onnan nem messze található, Naval Múzeumba.