Menü  

Calella


Az ősi bájos halászfalu

Egy órányira Barcelónától

A mindösszesen 8 négyzetkilométer területü kis település 55 kilométerre keletre fekszik Barcelonától.

Ebben a kisvárosban mindent megtaláltam ami az ideális tengerparti nyaraláshoz szükséges számomra. Széles és hosszan elnyúló, pálmákkal szegélyezett homokos part, hangulatos óváros és a hazai árszínvonalhoz közeli árak.

Ide akár nyugodt szívvel elindulhatok egy átlagos méretü hátizsákkal is mert a legtöbb apartman felszereltségéhez a mosógép is hozzátartozik.

Barcelona közelsége is vonzóvá teszi Calellát, mert itt halad keresztül az R1-es vasútvonal, mely közvetlen és gyors elérhetőséget biztosít katalónia fővárosába. Itt azért néha számolnunk kell azzal, hogy bizonyos időszakokban a tömeg miatt kényelmetlenebbé válhat az utazás, ezért minél koraibb indulás ajánlott amennyiben még ülőhelyet is szeretnénk.

 

Családoknak ideális

Köztudottan van pár családoknak nem ajánlott spanyolországi 'bulizős' üdülőhely, mint példáúl Ibiza vagy Lloret de Mar, de Calella nem sorolható ebbe a kategóriába.

Éjszakai zenés szórakozóhelyek nem is találhatók a városban és a teraszok is bezárnak éjfél körül, ezért szinte zavartalanúl pihenhetünk másnap reggelig.

 

 

 

 

ALBUM

Látnivalók

A Wikipédia nem igazán bővelkedik a látnivalók sorolásában, talán az 1859-ben épített világítótornyot említik meg, azonban az óvárosi negyedet járva jópár antik (100-évnél idősebb) épülettel találkoztam.

Calella is az a kisváros amin érezni lehet, hogy a turizmus fellendülése elött is volt történelme mert a régi épületei pont erről mesélnek. Szeretem az apró meglepetéseket, a tipikusam mediterrán stílusú utcákban, mint a Carrer de Jovara és a Carrer de les Escoles Pies sarkán található Kaktuszházat.

 

Calella Calella Calella Calella Calella Calella Calella Calella Calella Calella Calella Calella

 

 

A strand

Kisgyerekkel érkezőknek csalódást okozhat a part mert hírtelen mélyül de több hátrányát nem találtam. A széles és homokos part inkább apró kavicsos ami szerintem higiénikus, mert száradás után egyből lepereg az ember bőréről.

Az előszezonban(május-június) még szokni kell a vizet ami 19, maximum 22 fokos lehet ebben az időszakban de a tisztasággal nem volt problémánk.

Ezen a partszakaszon ismeretlen fogalom a zsúfoltság. Olyan szélesen és hosszan elterülő, hogy egyazon időben a kisváros teljes lakossága turistákkal együtt kényelmesen elférne, miközben a mögöttük strandröplabda bajnokságot tartanának. Itt nincs ökölharc a jó helyekért mert a nap bármely szakaszában találunk megfelelő helyet a parton.

Calella 2 kilométer hosszú partvonala sziklás részekkel szegélyezett, így azok is megtalálják a hangulatos helyet a napágynak akik inkább ezt kedvelik.