Menü  

Mallorca


Legnagyobb Spanyol sziget

Baleár-szigetek

Váleményem szerint, turisztikai szempontból mindenféleképpen a legnépszerübb európai szigetcsoport ami repülővel már két órán belül elérhető Budapesttöl.

A szigetcsoport, mely Valenciától keletre található, legnagyobb tagja Mallorca. Ezt követi nagyságrendileg Menorca, Ibiza, Formentera és Cabrera.

Katalónia után a második leglátogatottabbb spanyolországi uticél. A külföldi turisták száma 2018-ban megközelítette a 10 millió főt.

 

Mallorca

Mallorca nem csak a Baleári szigetek közűl emelkedik ki méretével, hanem Spanyolország legnagyobb szigete is. Itt található Baleár-szigetek tartományi székhelye Palma de Mallorca is.

A téli hónapok kivételével garantált a kellemes időjárás és a hőmérsékletével sem lehet problémánk június elejétől október végéig.

2007-ben láttam először Mallorcát és szerencsémre utastársaim minden téren nyitottak voltak arra, hogy a rövid egy hét alatt minél többet lássunk ebből a népszerü szigetből.

A legcélszerübb és legkényelmesebb lehetőséget az autóbérlést választottuk annak tudatában, hogy barátom tapasztalt sofőr volt. Mert itt, és főleg az északi hegyvidékes szakaszokon feltétlenül szükség lehet a rutinra. A Mallorcáról készült képek felén láthatóak ezek a lélegzetélállítóan szép hegyi szerpentínek.

 

 

ALBUM

Amit az utikönyvek nem említenek

Rengeteg élményt és érdekességet nyújthat Mallorca, szinte minden idelátogató számára. Viszont egy jelentéktelennek tűnő kis település a sziget közepén, a magyarországról érkezetteknek érdekes lehet.

Itt nincsenek többezer éves barlangrajzok és a tengerpart is csak autóval közelíthető meg, de tagadhatatlanul egy bájos kis mediterrán település. Egyesek számára a neve teszi különlegessé ezt a helyet és rossz az aki rosszra gondol, de a kisváros a Pina nevet kapta.

Jogos lehet a kérdés a helybéliek részéről, hogy javarészt miért magyar turisták látogatnak ide? Mi tudjuk.

 

 

Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca Mallorca

 

 

Sóller

A hegyekkel és a tengerrel határolt kisváros 1912 elött leginkább csak hajóval volt megközelíthető. Ebben az évben készült el a Palma de Mallocáig tartó vasútvonal.

A város két részből áll, Sóller és a közeli kikötőváros, Port de Sóller. A két városrész között már egy 1 kilométeres alagút is megkönnyíti a közúti közlekedést.

A város jellegét Magyar mércével talán Szentendréhez tudnám hasonlítani hozzáadott mediterrán fűszerezéssel. Szűk, bájos és patinás kis utcák és karbantartott 19.századi épületek határozzák meg a környék hangulatát.